lis 30, 2021

Allianz przejął spółki z Grupy Aviva w Polsce i na Litwie

Allianz ogłosił dzisiaj zakończenie procesu przejęcia spółek z Grupy Aviva w Polsce i na Litwie. Transakcja została ogłoszona 26 marca 2021 r. i jest największym przejęciem Grupy Allianz od dekady.

lis 08, 2021

Zgoda KNF dla przejęcia Avivy w Polsce przez Allianz

Komisja Nadzoru Finansowego (KNF) zatwierdziła przekazanie własności polskich spółek z Grupy Aviva. Zobacz więcej

paź 21, 2021

Allianz - najcenniejsza marka ubezpieczeniowa na świecie

W prestiżowym, globalnym rankingu Interbrand Best Global Brands, utrzymaliśmy pierwsze miejsce w kategorii najcenniejszych marek ubezpieczeniowych na świecie. Jednocześnie poprawiliśmy swoją ogólną pozycję w rankingu i zajmujemy 34. miejsce.

cze 23, 2021

Allianz partnerem ruchu olimpijskiego i paralimpijskiego

Allianz w Polsce oficjalnie rozpoczął ośmioletnie, światowe partnerstwo z Ruchem Olimpijskim i Ruchem Paraolimpijskim. Tym samym Allianz jest jedną z zaledwie 15 marek na całym świecie, która może wspierać najbardziej prestiżowe zmagania sportowców.

mar 26, 2021

Allianz kupuje Aviva Polska i umacnia pozycję w Europie

Allianz ogłosił dziś zawarcie umowy nabycia polskich operacji ubezpieczeń życiowych i majątkowych, a także działalności w zakresie funduszy emerytalnych i zarządzania aktywami od Grupy Aviva i nabycia po 51 procent udziałów w spółkach oferujących życiowe i majątkowe produkty bancasurrance będących wspólnymi przedsięwzięciami Aviva i Santander.

lut 05, 2021

Ogłoszenie o zmianie statutu Allianz Polska DFE

Allianz Polska Dobrowolny Fundusz Emerytalny informuje o zmianie statutu Funduszu

kwi 30, 2020

Gwiazda Jakości Obsługi dla Allianz

Allianz kolejny raz znalazł się w gronie firm, które wyróżniają się najwyższymi standardami obsługi klienta. Potwierdzeniem jest tytuł „Gwiazda Jakości Obsługi 2020”.

kwi 16, 2020

Dobre praktyki Allianz Polska w raporcie Forum Odpowiedzialnego Biznesu

5 dobrych praktyk Allianz Polska uwzględnionych Raporcie Forum Odpowiedzialnego Biznesu „Odpowiedzialny biznes w Polsce. Dobre praktyki”. W tym roku raport zawiera 1696 praktyk zgłoszonych przez 214 firm.

kwi 14, 2020

Wspieramy naukę zdalną dzieci w SOS Wioski Dziecięce

Przekazujemy komputery dla podopiecznych Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce, aby zapewnić im możliwość zdalnego udziału w zajęciach szkolnych.

65 - liczba wszystkich wiadomości